Sayfalar

17 Mayıs 2013 Cuma

YASAK! derken???



Son bir kaç gündür hepimizin gündemi belli.. Alkol yasakları! Gerçi bir ileri iki geri stratejilerini de her zamanki gibi konuşturdular ama hepimizin tüylerini diken diken eden bu öneri her zaman ki gibi sadece YOK ARTIK! dedirtti.. Neymiş efendim bakkallar, büfeler ve tekellerin yanı sıra turizm teşvik belgesine sahip olan ve Turizm bakanlığından ruhsat alan dahil olmak üzere, 100 metre yakınında herhangi bir eğitim kurumu bulunan satış noktası içki satılamayacaktı. Hangi çağdayız bir yana bunu birde Avrupa da ve Amerika da da böyle şeklindeki savunma işin en komik tarafı. Sanki her şeyimiz eksiksiz tamamda bir bu kalmıştı.. Bir gün sonrası malum konuyu biraz biraz yumuşatmaya çalışsalar da bu aslında inceden bir ayardı hepimize. Hazırlıklı olun ileri ki seçimden sonra bunu da yapacağızın inceden bir mesajıydı.. 

Benim en güldüğüm şey ise oy verme yaşının 18 olup İçki içme yaşının 24'e çıkarılması! Madem öyle sen 18 yaşındaki adama ülkenin geleceği hakkında fikrini ve oyunu ortaya koyabilecek kadar bilinçli aklı başında diyorsun da aynı kişi içki içebilecek özgürlüğüne sahip olamaz dersen her zamanki gibi "Türkiye işte burası" sözünden hiç bir zaman sıyrılamazsın. Hoş zaten hiç bir zaman böyle bir gayeleride olmadı. Amaç sadece ya benim gibi yaşarsınız ya da bu kurallara uyarsınız.. 

Ama ortalık karıştı en çok vergiyi aldığın sektördeki üreticilerin hepsi tepkilerini koydu, itirazlar yükseldi ve her zamanki geri vitesle " yanlış anladınız öyle demek istemedik konu çarpıtılıyor " dediniz. Biz sayenizde her gün bir şeylere çarpılıp duruyoruz zaten yaptığınız zamlarla, ötv lerle, kurallarla gittikçe yıkmak için uğraştığınız ama aslında en büyük gelir kaynağınız olan sektörde direnmeye devam ediyoruz, edeceğizde!

Şimdilik yapacağımız tek şey bugünleri mumla aramamak adına tepkisiz kalmamak! Özgürlüğümüze sahip çıkalım! Her şeyin olduğu gibi içkinin de elbette fazlası zarar ama neyin ne kadar ne zaman içeceğimizin kararını biz vermeliyiz siz değil! Bu yazımı okuyanlar lütfen #kadehimekarisma hashtagiyle tepkilerinizi göstermeye devam etsinler susup oturmak yok!

Hadi Cheers!


2 yorum: